2016. február 12., péntek

Teszteztem...

...egyet. Magamról. És, hát, aki ismer, döntse el.
Kíváncsi lennék azonban, ki mit szól hozzá.
Nekem van egy véleményem.
A te személyiségtípusod:
“Védő”
(ISFJ-t)

Extravertált
Introvertált
28%
72%
Intuitív
Realista
10%
90%
Logikai beállítottságú
Elvi beállítottságú
8%
92%
Tervező
Kutató
81%
19%
Öntudatos
Óvatos
10%
90%
“A szeretet azáltal gyarapodik, hogy megosztjuk. Minél többet adunk másoknak, annál több jut magunknak.”


Brian Tracy (kanadai író, előadó, menedzseroktató)
Az ISFJ személyiségtípus nagyon különleges, mert tagjainak tulajdonságai ellentmondani látszanak személyiségjegyeiknek. Bár elvi beállítottságúak (F), remek analitikusok; bár introvertáltak (I), jól értenek az emberekhez és kiterjedt társas kapcsolataik vannak; és bár Tervezők (J), nagyon is nyitottak a változásokra és új ötletekre. Mint sok minden másra, rájuk is igaz, hogy az egész több, mint a részek összege és ők pont attól azok, akik, ahogyan a fenti tulajdonságaikat érvényesítik - nem csak maguk, hanem mások számára is jót téve.
Az ISFJ-k jók és önzetlenek, a kedvességért még több kedvességet adnak cserébe és lelkesen, nagylelkűen támogatják azokat az ügyeket és embereket, amikben és akikben hisznek.
Igazán szerencse, hogy a népességnek magas, 13 százaléknyi részét alkotják. Olyan régi és nagy tiszteletnek örvendő hivatások képviselői között találjuk őket, mint az orvoslás, a tudomány és a karitatív szociális munka, ahol a hagyományok továbbvitele és a segíteni vágyás egyaránt dominál.
Az ISFJ-k, főleg az Óvatos típusok, rendkívül aprólékosak, már-már a maximalizmus határát súrolva és bár hajlamosak halogatni a dolgokat, megbízhatóan, időre elvégeznek minden munkát. Az ISFJ-k komolyan veszik a felelősséget és mindig többet nyújtanak az elvártnál, hogy örömet szerezzenek, akár a munkahelyükön, akár otthon.

Hiszik, ha látják, hogy kik is vagyunk

Az ISFJ-k számára nagy kihívás, hogy az emberek észrevegyék, hogy mi mindent tesznek. Hajlamosak ugyanis elbagatellizálni eredményeiket és bár kedvességükért nagyra becsülik őket az emberek általában, előfordulhat, hogy cinikus és önző emberek kihasználják elkötelezettségüket és szerénységüket és temérdek munkát varrnak a nyakukba, amiért aztán ők maguk aratják le a babért. Az ISFJ-knek ezért meg kell tanulniuk nemet mondani és kiállni a jogaikért, ha meg akarják őrizni önbizalmukat és lelkesedésüket.
Mivel született társas lények (ami furcsa tulajdonság ahhoz képest, hogy introvertáltak), rendkívüli emlékezőképességüket nem adatok és jelentéktelen tények, hanem emberek és a velük kapcsolatos apró részletek memorizálására használják. Ha ajándékozásról van szó, az ISFJ-knek nincs párja: kreativitásukat és természetes érzékenységüket segítségül hívva szeretetüket személyre szóló és megható ajándékokkal fejezik ki. Ez igaz a munkatársakra is, akiket különben igaz barátaiknak tartanak, de szeretetük teljes nagyságában a családjukon belül mutatkozik meg.

Mindent megteszek, hogy megvédjelek!

Az ISFJ személyiségek csodálatos emberek, akik sosem ülnek tétlenül, amíg egy arra érdemes ügynek nincs pont téve a végére. Nincs még egy introvertált személyiségtípus, amely hozzájuk hasonló intimitású kapcsolatokra képes. Örömmel ügyködnek azon, hogy összetartsák és boldoggá tegyék családjukat, a szeretet melegével árasztva el őket. Igaz, hogy soha nem lesznek boldogok a reflektorfényben és bűntudattal veszik tudomásul, ha megjutalmazzák őket valamilyen csapatmunka esetén, de ha elérik, hogy eredményeiket elismerjék, olyan szintű boldog elégedettség lesz osztályrészük, amiről sok más személyiségtípus még csak nem is álmodozhat.
Híres ISFJ-k:
II. Erzsébet királynő
Robert E. Lee
I. Mária angol királynő
Halle Berry
Csavardi Samu A gyűrűk ura c. könyvből
Dr Watson, Sherlock Holmes partnere

Ha szeretnéd a tesztet kitölteni.
A legközelebbiig...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése